Acoperisuri si acoperis curbat

 

Acoperisuri si acoperis curbat

Informatii necesare despre acoperisuri

Pentru inceput trebuie sa va spunem ca aceste hidroizolatii pentru acoperis curbat se executa atat pentru constructii noi, cat si pentru constructii mai vechi ce necesita renovare. Totodata ele se pot executa in mai multe variante in functie de situatia fiecarei cladiri, si de arhitectura acesteia. Astfel se pot folosi mai multe straturi de hidroizolatie in cazul in care acest lucru este necesar, si pe langa aceasta hidroizolatie se poate face si o termoizolatie, pentru ca aceasta cladire sa fie foarte bine protejata. In cazul in care o cladire trebuie renovata si acoperisul acesteia trebuie refacut, se va decoperta vechea izolatie, si se va pregati terenul pentru aplicarea noii hidroizolatii. In acest scop se vor elimina toate elementele ce sunt deteriorate.

Aceste membrane bituminoase ce urmeaza a fi aplicate, au in componenta de obicei insertii defibre poliesterice sau fibre de sticla. In cazul crearii unei hidroizolatii pentru o constructie noua cu acoperis curbat se va aplica o membrana hidroizolatoare superioara, dupa care primul strat de hidroizolatie reprezentat de materialul termoizolant, din polistiren expandat, apoi se creeaza o bariera de vapori, se aplica un strat de grund peste stratul de beton. Aceste straturi sunt expuse de la suprafata spre interiorul acoperisului.

In ceea ce priveste o hidroizolatie in doua straturi cu termoizolatie din polistiren in cele ce urmeaza va vom informa asupra straturilor ce urmeaza a fi aplicate:
-Astfel stratul de la suprafata, cel vizibil este reprezentat de membrana hidroizolanta superioara, sub aceasta este aplicat stratul de hidroizolatie, apoi materialul termoizolant reprezentat de polistirenul expandat, aplicat deasupra stratului de adeziv pentru termoizolatie, acesta fiind necesar pentru lipirea polistirenului de structura portanta, reprezentata de beton, tabla, sau lemn. In ceea ce priveste membrana bituminoasa va putem spune ca exista in doua feluri. In primul rand este fabricate din bitum nemodificat, adica oxidat, acesta fiind foarte sensibil la intemperiile vremii, imbatraneste, mai repede si isi poate pierde mai usor caracteristicile de protectie atunci cand este supusa la temperaturi mari, si in acelasi timp este fragil si la temperaturi scazute.
– Al doilea tip de membrana bituminoasa este cel aditiv, adica fabricata din bitum modificat, ce este produsa din doi factori principali. Acestia sunt : membrana bituminoasa, bitumul care a fost modificat cu polimeri, si suportul adica armatura, fabricata prin tesatura a mai multor materiale. Aceste doua tipuri de membrane bituminoase impreuna pot reprezenta o structura rezistenta, si ofera  cladirii protectia de care are nevoie impotriva actiunii apei. Aceste sunt caracteristicile si etapele de lucru pentru aplicarea unei  hidroizolatii pentru un acoperis curbat.