Hale industriale si comerciale

 

Despre hidroizolatii hale industriale si comerciale vom vorbi in cele ce urmeaza si va vom informa cu privire la acest aspect foarte important, in cazul in care nu doriti sa fie afectat in vreun fel spatiul de depozitare sau elementele afacerii dumneavoastra. Pentru inceput trebuie sa va spunem ce inseamna o hidroizolatie si ce presupune aceasta. Astfel hidroizolatiile sunt structuri etanse, continue si omogene care asigura protectia unor elemente sau a unor constructii, si nu permite infiltratiile de apa, si sa se formeze un grad de umiditate ridicat. Putem spune ca o hidroizolatie asigura unei cladiri o durata mai mare de viata deoarece sunt eliminati factorii ce duc la deteriorarea acesteia, pentru simplul fapt ca aceasta este impermeabila, si nu permite ca structura cladirii sa fie afectata de actiunea apei. Astfel aceasta va fi mult mai rezistenta datorita acestor factori.

Orice hala industriala si comerciala are nevoie de o hidroizolatie bine facuta, deoarece betonul trebuie protejat pentru ca o cladire comerciala sa aiba o durata de viata mai lunga, si in acelasi timp produsele si materialele sa fie pastrate in conditii cat mai bune.

Aceste hidroizolatii pentru hale industriale si comerciale se bazeaza in special pe membranele hidroizolatoare din bitum si diferite substante, care impreuna cu aceasta asigura o protejare eficienta a cladirii. Astfel vor fi aplicate unul sau mai mute straturi de membrane bituminoasa impreuna cu diferiti silicati si poliuretani, ce poate actiona ca o bariera impotriva apei si a factorilor ce duc la macinarea structurii de beton

Lucrarile de aplicare a hidroizolatiilor se pot realiza in mai multe feluri, si se va tine cont in aceasta problema de aspectul si specificul cladirii, si totodata daca aceasta necesita renovare se va tine cont de gradul de degradare al acesteia. In ceea ce priveste constructiile noi va putem spune ca pentru acestea se folosesc in general membrane bituminoasece urmeaza a fi aplicate in mai multe straturi, de obicei, 3 sau 4, impreuna cu lucarari de termoizolatie de cele mai multe ori.

In ultima perioada tot mai multe persoane si-au dat seama de importanta acestor hidroizolatii, si se observa o diversificare a materialelor din care sunt fabricate hidroizolatiile, si acestea cunosc o continua dezvoltare. In prezent aceste membrane bituminoase pentru hidroizolatii sunt cele mai folosite, si trebuie sa va mai spunem ca acestea se bazeaza in special pe materiale polimerice, recunoscute pentru aderenta lor, si bariera pe care o creaza in jurul cladirii pentru a impiedica factorii daunatori pentru aceasta. Aceste hidroizolatii se executa atat pentru cladiri proaspat construite dar si pentru cele ce necesita o reparatie sau o renovare, prin izolarea ei.