Hidroizolatii

Aceste hidroizolatii sunt lucrari pentru partile de constructii aflate in pamant si sub nivelul acestuia, sau deasupra lui, dar nu foarte departe de nivelul acestuia.

Hidroizolatiile sunt facute in special pentru fundatii, peretii unui subsol, socluri, pardoseli, si parti a unei cladiri, supuse unui grad sporit de umiditate. Astfel acestea vor fi protejate de actiunea ape ce se poate infiltra, in pamant, si poate degrada constructia la acest nivel. In plus infiltrarea apei si stationarea ei in cladiri si in pardoseli creeaza umiditate, ceea ce poate duce si la aparitia unor probleme de sanatate.
Este necesara o metoda de stopare a infiltrarii apei in elementele de constructie, si aceste hidroizolatii sub forma unor straturi impermeabile pot fi raspunsul in aceasta problema.

Aceste hidroizolatii se pot executa in general sub forma a trei straturi principale. In primul rand trebuie sa amintim stratul de suport al unei hidroizolatii, apoi urmeaza stratul de hidroizolatie propriu zis, si nu in ultimul rand stratul de protectie pentru aceste hidroizolatii. Daca doriti sa stiti cum se face clasificarea acestor hidroizolatii va putem spune ca aceasta se afla in stransa legatura cu materialele din care sunt fabricate, si in cele ce urmeaza va vom aduce la cunostinta niste tipuri de hidroizolatii referitor la materialele de fabricatie.

O alta clasificare a acestor hidroizolatii poate fi facuta si din perspectiva utilizarii lor, si mediul in care vor fi amplasate. Astfel exista hidroizolatii impotriva umiditatii pamantului , hidroizolatii pentru a stopa actiunea apei fara presiune, si hidroizolatii contra apelor cu presiune hidrostatica. Despre hidroizolatiile bituminoase mai putem spune ca exista in trei feluri, acestea fiind hidroizolatii vopsite, hidroizolatii plastic si hidroizolatii elastic. Putem spune despre acest tip de hidroizolatie ca se foloseste in mai multe tipuri de constructie fiind cea mai cautata, si pentru acest fapt va dam aceste informatii. Baza materiala a acestor hidroizolatii este bitumul, si in special cele oxidate de petrol. Apoi alt material este masa bituminoasa preparata din bitum oxidat. In ceea ce priveste materialele auxiliare pentru aceste hidroizolatii bituminoase va putem spune ca acestea sunt: fulgii de azbest, praf de azbest, benzina, table de plumb, table zincata, impletitura din sarma, si nu in ultimul rand otel beton.