Reparatii acoperisuri terase

Acoperisul este poate cea mai importanta parte a unei case si tocmai de aceea trebuie sa ii acordam o atentie speciala in cazul in care nu dorim sa avem probleme din cauza capriciilor vremii, de aceea o hidroizolatie pentru un acoperis sau terasa trebuie sa fie intotdeuna un succes, sau daca hidroizolatia executata, nu a reusit se impune executarea cat mai repede de reparatii hidroizolatii.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre reparatii hidroizolatii acoperisuri terase, si va vom da detalii despre cum puteti sa aveti un acoperis bun, care sa nu va faca in nici un fel probleme. Va vom prezenta pentru inceput lucrarile si etapele ce trebuie parcurse pentru aceste reparatii de hidroizolatii.

Astfel se decapeaza suprafata care este deteriorata, dupa care se uniformizeaza, si acest lucru se face prin topirea bitumului din stratul superior, dupa care se da cu amorsa , suprafata. Apoi se pot face si reparatii locale prin aceste membrane de hidroizolatie prin sudura la cald, si totodata se pot repara si aticele sau bordurile care prezinta deteriorari. Un alt aspect foarte important in cazul acestor reparatii de hidroizolatii pentru terase acoperisuri, este faptul ca trebuie sa tinem cont de etansarea acesteia la gurile de aerisire, si la scurgerile de pe suprafata ei.

In cazul in care doriti sa refaceti in totalitate o hidroizolatie de acoperis, trebuie sa controlati mai intai materialele, si sa vedeti termenele de garantie a acestora, dupa care sulurile de material hidroizolator se vor pregati pentru aplicarea acestora pe suprafata acoperisului. Pentru inceput se vor derula sulurile pe terasa, si se lasa pentru a se detensiona, dupa care se taie la dimensiunile dorite si se probeaza la pozitie. Trebuie sa tinem cont de faptul ca aceste suluri de hidroizolatii trebuie sa fie perfecte atunci cand ne sunt aduse, si nu trebuie sa aiba deteriorari de nici un fel, pentru a evita infiltrarea apei, sub nivelul acesteia.

Pregatirea suprafetei pentru aplicarea hidroizolatiei se face prin curatirea acesteia de materialele straine, cu o matura, pentru ca suprafata sa fie curata, si nu trebuie sa contina urme de praf, grasimi sau alte uleiuri, ce nu permit aplicarea corecta a membranei.

Apoi trebuie sa urmarim sa obtinem o suprafata cat mai plata si uniforma pentru a se evita golurile de aer, si pentru ca membrane bituminoasa sa se lipeasca cat mai etans. Dupa acest proces se aplica amorsa, o solutie bituminoasa, care se aplica la rece, cu peria intr-un strat uniform, si continuu, fara a ramane in urma zone neacoperite. Aceasta amorsa se va usca in cateva ore si se va obtine o suprafata continua, fara fisuri si umflaturi, ce va fi perfecta pentru aplicarea hidroizolatiei.