Subsoluri pivnite

 

 

In cazul in care aveti o casa si aceasta este prevazuta cu o pivnita sau un subsol este indicat ca acestea sa fie hidroizolate pentru a fi protejate de actiunea apei si de umezeala.

Astfel impermeabilizarea pivntei este actiunea de impiedicare a infiltrarii apei si a factorilor ce duc la deteriorarea cladirii. Este foarte importanta aceasta hidroizolatie pentru pivnita deoarece odata cu tinerea apei la distata, posibilitatea de aparitie a mucegaiului va fi semnificativ redusa, si veti fi in siguranta atat dumneavoastra, cat si familia dumneavoastra. Cu totii stim cat de nociv este mucegaiul asupra sanatatii si de aceea este atat de necesar sa evitam aparitia lui.

Exista mai multe tipuri de hidroizolatii pentru subsol si in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva din acestea. Pentru inceput va putem spune ca exista o hidroizolatie ce presupune aplicarea unei substante si a unei membrane pe partea exterioara a subsolului sau a pivnitei, ce stopeaza aparitia apei in interiorul cladirii si in acelasi timp protejeaza eficient si peretii. Acest tip de hidroizolatie este folosit in special odata cu constructia casei, si trebuie prevazuta aceasta etapa in proiectul casei.

Alt tip de hidroizolatie pentru subsoluri si pivnite este  numit sistemul de drenare a cavitatii care presupune aplicarea unei membrane subtiri cu crampoane de plastic ce urmeaza a fi montata atat pe pereti cat si pe podele. Daca terenul unde va construiti casa nu este supus aparitiei apei in cantitati mari, aceasta metoda poate fi solutia pentru hidroizolarea pivnitei dumneavoastra.

O alta metoda de hidroizolatie pentru pivnite este cea care impiedica infiltrarea apei prin fisuri, rosturi sau pori si este numita membrana cristalina pe interior. Aceasta metoda consta in aplicare pe suprafata podelei si a pardoselii a unui produs ce va impiedica aparitia umezelii si a ciupercilor sau a mucegaiului. Astfel dupa o perioada de o saptamana de la aplicarea acestei substante se va forma o membrana hidroizolatoare ce va permite si o ventilatie buna. In cazul in care casa dumneavoastra este supusa aparitiei unor cantitati mai mari de apa este necesar sa aplicati hidroizolatia pe exterior ceea ce se numeste drenarea pe exterior a fundatiei . Acest sistem de hidroizolatie este construit pe peretele exterior al fundatiei si daca va aparea apa aceasta va fi deviata in sol si va fi tinuta departe de peretii cladirii.