Terase blocuri-apartamente

 

Multe persoane din cele interesate de o hidroizolatie a unei terase de bloc, cauta informatii despre acest subiect, si pentru aceasta in cele ce urmeaza vom vorbi despre hidroizolatii terase blocuri-apartamente.

Dupa cum stim multe blocuri de locuinte au probleme cu acoperisul, si cu infiltratiile de apa datorita faptului ca aceasta se deterioreaza odata cu trecerea timpului. In urma acestor situatii de patrundere a apei sub nivelul acoperisului, nu numai cei situati la ultimul etaj pot avea probleme si chiar cei de la etajele inferioare. Patruderea apei poate afecta semificativ locuinta, si poate deveni foarte periculoasa, din cauza faptului ca acestea pot ajunge in instalatiile electrice si se pot produce incendii si alte neplaceri.

In cele mai multe cazuri hidroizolarea teraselor de bloc intra in atributiile asociatilor de proprietari, prin plata ce urmeaza a fi achitata de fiecare locatar. Apoi dupa ce a cazut toata lumea de acord se verifica terenul, se controleaza daca suprafata este curata, se verifica pantele, si suprafata nu trebuie sa aibe asperitati mari si denivelari. Apoi se verifica daca suportul este sanatos, uscat si intarit, si unde si cum sunt fixate conductele de scurgere, elementele de strapungere, se verifica toate elementele unei terase de bloc, aici fiind incluse bordurile, aticurile, rosturile sau ventilatia.

In cazul in care este necesar se pot face si corecturi de suprafata prin turnarea unei sape din mortar si ciment, dar fara var, pentru a avea o aderenta sporita. Acest material poate fi aplicat si peste atice si borduri pe vertical in cazul in care exista denivelari sau acestea necesita reparatii. Totodata se verifica daca suprafata trebuie decapata si trebuie indepartata vechea izolatie, si pentru aceasta trebuie sa se foloseasca scule speciale, cu ajutorul carora se vor elimina zonele cu umflaturi si zonele fisurate datorita imbatranirii acesteia.

Materialele folosite pentru acest tip de hidroizolatie pentru reparatii locale a teraselor, sau pentru cele cu strat continuu sunt membranele termosudabile, care se bazeaza in special pe bitum. Pe langa bitum aceste membrane mai contin fibra de sticla sau polistiren.

In ceea ce priveste sculele necesare pentru aplicarea acestei hidroizolatii pentru terase blocuri, in continuare le vom enumera. Astfel aveti nevoie de maturi, razuri, acestea fiind necesare pentru decaparea zonelor cu probleme de pe suprafata terasei, apoi este necesara o perie pentru a aplica amorsa, o arzatoare cu flacari, cutie speciala pentru a se taia aceasta membrana pentru hidroizolatie si nu in ultimul rand avem nevoie de mistrii pentru a presa membrana bituminoasa, pentru a se lipi mai bine de suprafata terasei.