Termohidroizolatii
terase

Termohidroizolatii terase.

Termohidroizolatia reprezinta o lucrare foarte complexa, ce nu lasa loc de compromisuri, cu ajutorul careia o cladire/constructie este protejata in fata unor eventuale infiltrari ale apei, precum si ferita de riscul de a suferi pierde de energie termica prin intermediul peretilor exteriori sau prin intermediul acoperisului sau a oricarui tip de terase. Procesul ofera constructiei o rezistenta mecanica ridicata si o durabilitate mult mai indelungata. 

Procesul presupune mai multi pasi. Astfel, peste stratul de beton armat existent se aplica un strat de amorsa bituminoasa, pe intreaga suprafata pe care urmeaza sa se aplice termohidroizolatia, pentru a beneficia de o aderenta maxima si pentru a inaltura toate potentialele defecte ale suprafetei, prin netezirea acesteia. Ulterior, se va crea o bariera de vapori termosudata in puncte, cu rol de difuzie, dintr-o membrana de poliester sau din fibra de sticla. Pentru aceasta termoizolatie se poate folosi si PIR, poliester extrudat, vata minerala sau sticla spongioasa, ce pot fi fixate cu ajutorul unui adeziv special sau prin aplicarea unui strat de bitum. 

Dupa aceste etape, primul strat de hidroizolatie va fi aplicat, acesta fiind reprezentat de o membrana bituminoasa, ce are in componenta poliester si fibra de sticla. Apoi, se va aplica si cel de-al doilea strat, reprezentat tot de o asemenea membrana, ca si cea initiala. 

Pentru o obtine o termohidroizolatie optima pentru terasa dumneavoastra, este necesar sa fie curatat locul unde urmeaza a fi plasata aceasta. Dupa aceea, este aplicat stratul de amorsa bituminoasa pe care de solvent sau pe abza de apa. Ulterior, se aplica un strat de difuzie, reprezentat de o membrana bituminoasa perforata si armata cu fibra de sticla. In continuare, va fi creat stratul de bariera a vaporilor, dupa care se monteaza placile termoizolante din polistiren extrudat, urmat de membrana bituminoasa. Nu in ultimul rand, este necesar sa se tina cont si de faptul ca sunt imperios necesare gurile de scurgere si aerisitoarele. 

Aceste lucrari se executa la temperaturile ce sunt consemnate pe ambalajul materialelor, pe un timp uscat, cand nu sunt precipitatii de niciun fel, precum nici vant. Este necesar ca fiecate etapa din cele prezentate sa fie executata corect si in prezenta unei comisii, deoarece, dupa incheierea lucrarilor, toate elementele vor fi mai dificil de observat. 

In ceea ce priveste stratul de amorsa, acesta se va aplica la rece, cu ajutorul unei perii, in mod uniform, continuu si fara aglomerari sau fara ca o parte din suprafata sa ramane neacoperit. Acestea sunt etapele ce trebuie sa fie parcurse pentru o lucrare de termohidroizolatie pentru o terasa si este foarte utila si in acelasi timp importanta in cazul in care dorim sa ne ferim de intemperiile climatice si sa protejam structura constructiei de eventualele infiltratii de apa, ceea ce poate duce la aparitia mucegaiului sau la  neplaceri mai serioase.

Servicile noastre

Contacteaza-ne

Contacteaza-ne
0720139220
Cod unic de identificare : RO28153047
Nr. Registrul Comertului: J40/2762/09.03.2011
Bucuresti , Sector 6 ,Str. Cupolei Nr. 1 , Bl. 106
Solicitarea de contact a fost trimisă cu succes...
Eroare, ceva nu a mers bine
Created withby Creative-Web