Termohidroizolatii terase

 

Detalii termohidroizolatii terase

Multe persoane se intreaba cum se realizeaza o termohidroizolatie pentru terase si ce presupune acest lucru. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra in cele ce urmeaza va vom aduce la cunostinta etapele de montare a acestei termohidroizolatii pentru terase. Astfel pe stratul de beton armat existent, se aplica un strat de amorsa bituminoasa pe intreaga suprafata pe care urmeaza sa se aplice termohidroizolatia, pentru ca aceasta sa aiba o aderenta maxima, si sa fie inlaturate toate defectele suprafetei, prin netezirea suprafetei. Apoi se va crea o bariera de vapori termosudata in puncte, si cu rol de difuzie, dintr-o membrana de poliester, sau din fibra de sticla. Dar pentru aceasta termoizolatie se poate folosi si P.I.R, polistiren extrudat, vata minerala sau sticla spongioasa, ce pot fi fixate printr-un adeziv special, sau prin aplicarea unui strat de bitum.

Dupa aceste etape se va aplica primul strat de hidroizolatie, reprezentat de o membrana bitumoasa, ce are in componenta poliester si fibra de sticla. Apoi se aplica al doilea strat, reprezentat tot de o membrana bituminoasa. In continuare va vom informa si in legatura cu ordinea operatiunilor ce trebuie executate.

Astfel pentru o termohidroizolatie pentru terase se va curati pentru inceput locul unde urmeaza a fi plasata aceasta, si pregatirea acestuia. Dupa care se aplica stratul de amorsa bituminoasa pe baza de solvent sau de apa. Apoi se aplica un strat de difuzie reprezentata de o membrana bituminoasa perforata,si armata cu fibra de sticla. In continuare dupa cum spuneam se creaza stratul de bariera a vaporilor, dupa care se monteaza placi termoizolante din polistiren extrudat, apoi membrana bituminoasa. Nu in ultimul rand trebuie tinut cont de faptul ca sunt necesare montarea gurilor de scurgere, si a aerisitoarelor.

Aceste lucrari de termohidroizolatii se executa la tempereturile comsemnate pe ambalajul materialelor, de preferat pe un timp uscat, fara precipitatii si fara vant. Este necesar ca fiecare etapa din cele prezentate mai sus sa fie facuta cum trebuie, si in prezenta unei comisii, deoarece, dupa incheierea lucrarii acest lucru va fi mult mai dificil de observat. In ceea ce priveste stratul de amorsa, acesta se va aplica la rece cu o perie, uniform, continuu su fara aglomerari, sau locuri neparcurse. Astfel acestea sunt etapele ce trebuie parcurse pentru o lucrare de temohidoizolatie pentru o terasa, si este foarte utila si in acelasi timp necesara in cazul in care dorim sa ne ferim de intemperiile vremii si de afectarea structurii constructiei datorita infiltratiilor de apa, ceea ce poate duce de altfel si la aparitia mucegaiului, dar si la alte neplaceri.