Hidroizolatii acoperisuri

Hidroizolatii acoperisuri

Hidroizolatiile pentru acoperisuri si pentru acoperisurile curbate se executa atat in cazul constructiilor noi, precum si in cazul constructiilor deja existente, dar care necesita renovare si reabilitare. 

In functie de situatia in care se afla fiecare cladire, punctual, precum si de arhitectura acesteia, hidroizolatiile se pot lucra in mai multe variante. Se pot folosi mai multe straturi de materiale hidroizolante, in cazul in care situatia o cere si, pe langa acest proces, se mai poate executa si o termoizolatie, astfel incat fiecarei cladiri sa ii fie asigurata protectia deplina.

In cazul in care este vorba despre o cladire ce necesita renovare, iar acoperisul acesteia trebuie refacut, vechea izolatie va fi indepartata (decopertata), iar suprafata va fi pregattia pentru aplicarea uneia noi. 

In acest mod, toate elementele ce au fost deteriorate vor fi cu succes indepartate. Membranele bituminoase ce urmeaza sa fie aplicate au in componenta, de regula, insertii de fibre poliesterice sau de sticla. In cazul executiei unei hidroizolatii pentru o constructie noua, cu acoperis curbat, se va aplica o membrana hidroizolatoare superioara, urmat de primul strat de hidroizolatie (reprezentat de materialul termoizolant din polistiren expandat). Apoi, urmeaza sa se creeze o bariera de vapori si se aplica un strat de grund peste stratul din beton. Toate aceste straturi sunt expuse de la suprafata spre interiorul acoperisului. 

Daca va fi vorba despre o hidroizolatie in doua straturi, cu termoizolatie din polistiren, am dori sa facem cateva precizari asupra straturilor ce urmeaza a fi aplicate :

- Stratul de la suprafata, cel vizibil, este reprezentat de membrana hidroizolanta superioara. Sub aceasta este aplicat stratul de hidroizolatie, apoi materialul termic, adica polistirenul expandat, aplicat deasupra stratului de adeziv, pentru a asigura o termoizolare optima. Aceste este, de asemenea, necesar pentru lipirea polistirenului de structura portanta, reprezentata de beton, tabla sau lemn.

-  In ceea ce priveste membrana bituminoasa, putem preciza faptul ca aceasta exista in doua moduri  in primul rand, este fabricata din bitum nemodificat (oxidat), acesta fiind foarte sensibil la intemperiile vremii. De asemenea, este un material ce imbatraneste mai rapid si, astfel, isi poate pierde mai facil caracteristicile de protectie, atunci cand este expus la temperaturi mai ridicate. In acelasi timp, este mai sensibil si la temperaturi mai scazute. 

- Al doilea tip de membrana bituminoasa ce va fi aplicata este cea aditiva, fabricata din bitum modificat, produsa din alti doi factori principali. Acestia sunt : membrana bituminoasa (bitumul modificat cu polimer) si suportul (armatura), fabricat prin impreunarea mai multor materiale. Aceste doua tipuri de membrane bituminoase pot pune bazele, impreuna, unei structuri rezistente si ofera cladirii protectia necesara contra actiunii agresive a apei. 


Precum si in cazul teraselor necirculabile, este extrem de importanta executarea unei hidroizolatii corecte. Prin acest proces, practic, constructia este etanseizata, asigurand ca apa, sub orice forma ar fi aceasta, nu va patrunde si nu vor fi produse pagube. Sezoanele cele mai sensibile sunt primavara si toamna.. Sezonalitatea aceasta este data de volumul mare de apa ce se infiltreaza in structurile constructiilor, datorita ploilor sau zapezilor. In aceste sezoane, riscurile sunt mai mari.


Contacteaza-ne

Contacteaza-ne
0720139220
Cod unic de identificare : RO28153047
Nr. Registrul Comertului: J40/2762/09.03.2011
Bucuresti , Sector 6 ,Str. Cupolei Nr. 1 , Bl. 106
Solicitarea de contact a fost trimisă cu succes...
Eroare, ceva nu a mers bine
Created withby Creative-Web