Hidroizolatii terase blocuri-apartamente

Hidroizolatii terase blocuri-apartamente

Hidroizolarea terasei unui bloc este un subiect actual, in contextul in care cea mai mare parte a blocurilor deja trec printr-un proces de reabilitare. Asigurarea unei impermeabilitati este un pas extrem de important in ridicarea unei constructii. 

Dat fiind faptul ca multe dintre blocurile construite la noi in tara déjà au o vechime considerabila, izolarea teraselor acestora este o adevarata necesitate. Cele mai des intalnite situatii sunt cele care privesc infiltratiile de apa, fapt datorat degradarii in timp a terasei. Este un mit faptul ca doar cei de la etajele superioare ar putea intampina o asemenea situatie. Patrunderea apei poate afecta serios locuinta oricarui locatar si poate deveni un factor serios de risc, avand in vedere ca poate ajunge pana la instalatiile electrice. Dincolo de asta, se produce igrasia si mucegaiul care, dincolo de aspectul inestetic, sunt un pericol pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.


Cel mai adesea, hidroizolarea teraselor este o atributie a asociatiilor de proprietari. Procesul nu este unul foarte simplu, deoarece plata unui asemenea serviciu este facuta de catre toti locatarii acelui imobil.

Dupa ce s-a decis izolarea terasei, zona va fi verificata, va fi curatata, se vor verifica eventualele denivelari. Apoi, se va verifica daca suportul este unul durabil, uscat si intarit si se va verifica si unde sunt fixate conductele de scurgere, elementele de strapungere, toate elementele unei terase de bloc, bordurile, aticurile, rosturile sau ventilatia. Eventualele denivelari pot fi corectate prin turnarea unei sape din mortar si ciment, fara var, pentru o aderenta sporita. Acest material va putea fi ulterior aplicat si peste borduri si atice. 

Materialele utilizate pentru acest tip de hidroizolatii sunt membranele termosudabile, bazate in special pe bitum. Pe langa bitum, aceste membrane mai contin si fibra de sticla sau polistiren. 

In ceea ce priveste echipamentul necesar aplicarii acestor materiale, dorim sa facem cateva mentionari. Necesare sunt maturi, razuri (pentru decaparea zonelor cu probleme de pe suprafata terasei). Apoi va fi necesara o prie pentru a aplica amorsa, o arzatoare cu flacari, o cutie speciala pentru taierea membranei si, nu in ultimul rand, necesare sunt mistriile, pentru a pres membrana bituminoasa in vederea lipirii mai eficiente de suprafata terasei. 

In cazul unei eventuale izolari necorespunzatoare, apa ce a patruns va duce la deteriorarea rezistentei, a peretilor, precum si la aparitia igrasiei si a mucegaiului.

Ca si pentru toate tipurile de hidroizolatii mentionate pe acest website, si in cazul teraselor de blocuri de apartamente este esentiala diferenta dintre un imobil nou si unui care are deja un istoric. Asa cum este si cazul teraselor necirculabile, in situatia unei terase, este extrem de important sa protejam interiorul, prin alegerea unor servicii de calitate inalta, realizate cu materiale de ultima generatie si care s-au dovedit a oferi rezultatele asteptate.

Va punem la dispozitie o echipa profesionista si cu o expertiza bogata in acest domeniu.


Contacteaza-ne

Contacteaza-ne
0720139220
Cod unic de identificare : RO28153047
Nr. Registrul Comertului: J40/2762/09.03.2011
Bucuresti , Sector 6 ,Str. Cupolei Nr. 1 , Bl. 106
Solicitarea de contact a fost trimisă cu succes...
Eroare, ceva nu a mers bine
Created withby Creative-Web